Pharmacia 100 år

Om Phadia

Phadia utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta blodtestsystem till stöd för klinisk diagnos och övervakning av allergi, astma och autoimmuna sjukdomar.

I mer än 40 år har Phadia fokuserat på att leverera resultat och har under denna tid vuxit till en världsledare inom allergitestning och en av världens ledande leverantörer av tester för autoimmuna sjukdomar.

Phadia står idag för mer än 75% av all allergitestning (in vitro) i världen och 40% av all testning av autoimmunia sjukdomar i Europa.

Med huvudkontoret i Uppsala befinner sig Phadia i kunskapens centrum. Här bedrivs företagets strategiska, administrativa och affärsutvecklande aktiviteter. I Uppsala bedrivs också forskning, utveckling och produktion. I södra Sverige finns en anläggning där utveckling av allergenråvaror sker.

I Freiburg i Tyskland finns ett tredje utvecklings-, tillverknings-, och supportcenter för diagnostiska tester för autoimmuna sjukdomar. Nyligen etablerades även ett fjärde center i Wien i Österrike för utveckling och produktion av analyssystem, baserat på multiplexteknik för både allergi och autoimmunitet.

Tillsammans gör dessa fyra center att Phadia kan fortsätta fokusera på perfektionism i sin strävan att fylla världens diagnostikbehov.

As in all diagnostic testing, the diagnosis is made by the physican based on both test results and the patient history.